cashflow

Έναρξη Eshop (Ηλεκτρονικού Καταστήματος)

Στη σύγχρονη εποχή, οι νέοι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν μια αυξανόμενη ανάγκη να στραφούν προς το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τι είναι το e-shop

Τα eshop (ηλεκτρονικά καταστήματα) είναι ευέλικτες και καινοτόμες μορφές επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου που λειτουργούν χωρίς τον περιορισμό του κεντρικού φυσικού καταστήματος.

έναρξη eshop

Οι Νέοι Επιχειρηματίες δημιουργούν E-shop

Η ιδιαίτερη αυτή μορφή εμπορικού καταστήματος πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στον επιχειρηματικό χάρτη της Ελλάδας. Όλο και περισσότεροι νέοι επιχειρηματίες στρέφονται προς το ηλεκτρονικό εμπόριο. Kαθώς εντοπίζουν πλήθος πλεονεκτημάτων στην online επιχειρηματικότητα και κατ’ επέκταση στο ηλεκτρονικό εμπόριο κάνουν έναρξη eshop.


Ακολουθήστε τη Cash Flow στα Social Media:


Πλεονεκτήματα E-shop

Στα πλεονεκτήματα των e-shop μεταξύ άλλων συγκαταλέγονται:

  • τα μειωμένα λειτουργικά έξοδα (χαμηλό ενοίκιο/ μισθοδοτικό κόστος)
  • η πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά (υπερτοπικό εμπόριο – μεγαλύτερη αγορά)
  • η διαθεσιμότητα 24/7 (αγορές ανά πάσα στιγμή μέσω ιστοσελίδας),
  • η προσαρμοστικότητα και ευελιξία (άμεση ενημέρωση του καταλόγου προϊόντων και των τιμών),  η
  • γρήγορη προσαρμογή στις αλλαγές της αγοράς.

Εταιρική Μορφή (Ηλεκτρονικών Καταστημάτων) E-shop

Καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, η επιλογή της σωστής εταιρικής μορφής για ένα νέο eshop είναι μια απόφαση καθοριστική για τη βιωσιμότητα και την επιτυχία του. Όπως σε κάθε έναρξη επιχείρησης  η συγκεκριμένη απόφαση είναι συνάρτηση πλήθους παραγόντων. Ενδεικτικά: αριθμός ιδιοκτητών, δομή κεφαλαίου, διαδικασίες λήψης αποφάσεων, προσωπική ευθύνη κ.ο.κ. Ανάλογα με το είδος του eshop, απαιτούνται τα δικαιολογητικα για εναρξη eshop.

Cash Flow - Φορολογική Δήλωση

Κάνε την Φορολογική σου Δήλωση ΤΩΡΑ και κέρδισε έκπωση -50%:

Ατομική Επιχείρηση Ηλεκτρονικού Εμπορίου

Στο παρών άρθρο εστιάζουμε στην έναρξη ηλεκτρονικού καταστήματος με την μορφή της ατομικής επιχείρησης και στο κόστος του επιχειρηματία για την έναρξη του eshop.

Κλίμακα Φορολόγησης Ατομικής Επιχείρισης Ηλεκτρονικού Εμπορίου

Η φορολογία των ατομικών ηλεκτρονικών καταστημάτων ξεκινάει από το 9% και φτάνει έως το 44%. Η κλίμακα φορολόγησης παρουσιάζεται παρακάτω:

Κέρδη (ευρώ)Φορολογικός συντελεστής
0,00  έως  10.000,009%
10.000,01  έως  20.000,0022%
20.000,01  έως  30.000,0028%
30.000,01  έως  40.000,0036%
Άνω  40.000,0144%

Λοιπές Φορολογικές Επιβαρύνσεις Ηλεκτρονικών Καταστημάτων

Όπως για όλες τις ατομικές επιχειρήσεις, η προκαταβολή φόρου για τις ατομικές επιχειρήσεις eshop  είναι 55%, και το τέλος επιτηδεύματος στα 650 ευρώ. Σημειώνεται πως δεν υπάρχει αφορολόγητο και η φορολογία ξεκινάει από το πρώτο ευρώ.

Φορολογικά και λοιπά Κίντητρα για την έναρξη νέων Ατομικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Εμπορίου

Για τα νέα e-shops – αυτά που δεν έχουν κλείσει 3 χρόνια από την έναρξη δραστηριότητας τους και τα ακαθάριστα έσοδα τους δεν ξεπερνάνε τα 10.000 ευρώ, ο φορολογικός τους συντελεστής μειώνεται στο 4,5% από το 9% της πρώτης κλίμακας. Επίσης για τα e-shops που δεν έχουν πάνω από 3 χρόνια δραστηριότητας ο συντελεστής της προκαταβολής φόρου μειώνετε στο 27,5%.

Τέλος τα νέα e-shops  έχουν απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος. Αυτό ισχύει για τα πέντε πρώτα έτη από την έναρξη της ατομικής τους επιχείρησης.

Αναφορικά με τον ΕΦΚΑ. Όσοι ιδιοκτήτες ατομικής επιχείρισης ηλεκτρονικού εμπορίου, δεν έχουν συμπληρώσει 5 έτη ασφάλισης. Μπορούν να επιλέξουν την  ειδική κατηγορία η οποία θα ισχύει μέχρι τη συμπλήρωση των πέντε ετών.

Έναρξη e-shop με έδρα το σπίτι

Τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, παρά το γεγονός πως δεν χρειάζονται κεντρικό φυσικό κατάστημα για να εκθέτουν τα προϊόντα τους και μέσω αυτού να τα πωλούν στους υποψήφιους πελάτες, χρειάζονται επαγγελματική έδρα. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει στην αγορά ένας νέος τρόπος ηλεκτρονικού εμπορίου, το dropshipping. Για τα ηλεκτρονικά καταστήματα με την μέθοδο του dropshipping, δύναται υπό προϋποθέσεις η έναρξη eshop με έδρα το σπίτι.

Dropshipping

Το dropshipping είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο όπου η επιχείρηση δέχεται παραγγελίες από τους πελάτες της χωρίς να διαθέτει αποθήκη. Διατηρεί τον κατάλογο προϊόντων σε ηλεκτρονική μορφή όπως είναι ένα e-shop. Στην συνέχεια ο κάτοχος ενός τέτοιου ηλεκτρονικού καταστήματος, έχει συνάψει συμφωνία με διάφορους χονδρέμπορους. Όταν έρθει παραγγελία για ένα προϊόν, επικοινωνεί με τον χονδρέμπορο που το παρέχει. ο χονδρέμπορος μάλιστα το στέλνει και στον πελάτη.

Για την έναρξη ή την λογιστική παρακολούθηση του e-shop σας, ελάτε στην cashflow

Η cashflow βρίσκεται δίπλα στους νέους επιχειρηματίες. Είμαστε εδώ για την επιτυχή έναρξη και ανάπτυξη του e-shop σας. Προσφέροουμε εξατομικευμένη λογιστική και συμβουλευτική υποστήριξη σύμφωνα με τις ανάγκες του σύγχρονου ηλεκτρονικού εμπορίου. Προχωρήστε με σιγουριά προς την ψηφιακή αγορά. Ενισχύστε την επιχειρηματική σας παρουσία με την ακρίβεια και την αξιοπιστία που προσφέρει ένας έμπειρος σύμβουλος. Επικοινωνήστε με την cashflow σήμερα και αναδείξτε το e-shop σας σε έναν επιτυχημένο κατάστημα.

Απευθυνθείτε στην ομάδα της cashflow. Επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να δημιουργήσουμε το κατάλληλο πακέτο υπηρεσιών. Καθώς και τον πιο αποτελεσματικό τρόπο συνεργασίας, σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

Cash Flow

Επιστημονική Ομάδα

_______________

Η Επιστημονική Ομάδα της Cash Flow, είναι στη διάθεση σας. Ελάτε μαζί μας να βρούμε λύσεις για την δικιά σας μοναδική περίπτωση! και να σας μεταφέρουμε της υψηλής προστιθέμενης αξίας γνώσεις μας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας, στείλτε μας γραπτό μήνυμα ή email: